Syy vai seuraus

Aluksi ajattelin, että en kiinnostuisi Temptation Islandilla kenestäkään sinkkumiehestä. Joka päivä haastatteluissa kuitenkin kysyttiin kenen seurassa viihdyn parhaiten. Kun aktiivisesti pohdin miesten hyviä puolia, alan uskoa niihin, vaikka en oma-aloitteisesti ajatellut ihastuvani kehenkään näistä vaihtoehdoista. Aiheesta kysyttäessä alan tietysti pohtia asiaa, ja kun ajatus on istutettu mieleeni, alitajuntani alkaa työstää sitä. Ihmismieli toimii niin.

Koska olen tunnerajoitteinen ja aloitekyvytön ihmissuhdeasioissa (=nörtti ja insinööri), tarvitsen kannustusta ulkopuolelta tunteideni myöntämiseen. Kannustustahan saarella tuli monelta taholta. Ennen saarelle lähtöä katsoimme kaikki vanhat Temppis-kaudet läpi, jotta emme itse menisi samaan lankaan kuin aiemmat parit. Tietysti ymmärrän että kiinnostavien tapahtumien luomiseksi meiltä pimitetään tietoa ja johdatellaan luottamaan sinkkuihin. Unohdin tämän seikan silti valitettavan pian ja eläydyin saaren todellisuuteen.

Ihminen ihastuu helposti, kun hän joutuu uuteen ympäristöön ja sopeutuminen on vaikeaa. Tämä on tietynlainen suojelumekanismi. Ihastuminen luo turvallisuuden tunnetta uudessa tilanteessa. Empiiristen tutkimusteni perusteella tämä teoria toteutuu esim. rippileirillä tai kun muutat opiskelujen perässä uudelle paikkakunnalle.

Elias teki hauskan mutta vakuuttavan Te kysytte, minä vastaan -videon Temppiksestä. En jaksa itse kirjoittaa samoista asioista, joten katsokaa Eliaksen video Youtubesta. Allekirjoitan itse monta asiakohtaa, jotka Elias toi videolla ilmi. Näistä mainittakoon, että olen itse samaa mieltä että syy on kiinnostavampi kuin seuraus. Siksi minusta on kiinnostavaa pohtia, mitkä tekijät johdattivat minut Maken syliin.

Olen kiinnostuneempi prosessista kuin lopputuloksesta. Siksi päätösten tekeminen ei ole minusta niin kiinnostavaa. Siksi olisin halunnut jäädä saarelle pidemmäksi aikaa pohtimaan eri näkökulmia parisuhteeseen. Dani sanoi viisaasti iltanuotiolla, että parisuhde ja rakkaus on päätös. Minulle päätökset ovatkin vaikeita. Vain tiedostamalla heikkouteni voin kehittyä niissä.

Minä ja Sammy lähentelimme määrittämiämme rajoja – ja sinkkuja – samalla mitalla. Ei kannata lähteä näin pitkälle himmailemaan. Rajoja oli tarkoitus koetella tarkastelemalla missä ne menevät. Vinkkinä mahdollisille tulevien kausien pariskunnille haluan sanoa, että sopikaa rajat tarkasti etukäteen, vaikka se onkin vaivaannuttavaa keskustella kumppanin kanssa siitä onko kortsuleikit sallittuja ja montako sylitanssia on liikaa.

Funktion f(x) raja-arvo lasketaan sen määrittelyjoukon pisteessä tutkimalla funktion arvoja pisteen ympäristössä. Jos sen arvot ovat pisteen lähiympäristössä, lähestyttiinpä sitä mistä suunnasta hyvänsä, lähes samat, voidaan ajatella funktion arvojen lähestyvän samaa raja-arvoa kun lähestytään sisäpistettä. Viettelysten saarella raja-arvo löytyy siis tarkastelemalla parisuhdefunktion arvoa sovittujen rajojen molemmin puolin.

2 vastausta artikkeliin “Syy vai seuraus”

  1. Vaikka oon aina aatellut et tällasiin ohjelmiin hakee mukaan vaan julkisuudenhakuset bimbot, enkä ite tai kukaan mun lähipiiristä lähtis varmaan ikinä mukaan niin täytyy sanoa että vaikutat Minna huikeelle mimmille. Ehkä vähän julkisuudenhakuselle, muttei se oo väärin. Vaikka näköjään sun blogin ja nettipalstojen perusteella monet leimaa sut feikiksi tms. mun mielestä oot upee. Viisas, laskelmoiva, oma ittes. Monet sun jutut on (valitettavasti :D) ihan ku mun suusta haha. Kaunis, sanavalmis ja dippainssi! Jos ikinä törmäillään ni lupaan tarjota sulle viskin 😘

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.