“Only miss the sun when it starts to snow”

Lukee siskoni kyljessä. Meissä on paljon samaa. Minäkin opin ymmärtämään mitä minulla oli vasta sitten kun näin miltä sen menettäminen tuntuisi. Tässäkin oli jo syytä kerrakseen lähteä Temppikseen.

Olin miettinyt kesällä ja syksyllä ennen lähtöä, pitäisikö meidän erota. Minulla paloi käämi totaalisesti Sammyyn useamman kerran. Kuinka paljon rakkauden vuoksi pitää kestää? Mitä rakkaus maksaa? Ynnäilin päässäni suhteemme plussia ja miinuksia. Okei, tein niistä ihan excelinkin, jossa jokainen hyvä ja huono puoli oli arvioitu painokertoimella (koska tässä vertailussa pelkkä kvantitatiivinen tutkimusmenetelmä ei toimi). Olin siis visioinut mahdollista eroa, miten jakaisimme lusikat ja miltä se tuntuisi.

Valitsin Janten treffikumppaniksi, sillä arvostin hänen rakentavaa palautetta pääsiäisbileiden päätteeksi, “sä oot tullu tänne eroamaan”. Halusin myös osoittaa että riidat on sovittu, sillä konfliktit ovat parempia kuin hiljainen erimielisyys. Se on kypsää, että kehtaa kertoa mielipiteensä päin naamaa. Kriittisen palautteen vastaanottaminen kehittää sinua kaikista eniten. Silloin bileissä Janten sättiminen sattui, koska Jante puhui totta. Mietin todellakin, pitäisikö minun jättää Sammy.

Sammy kertoi viime videolla, että meidän luottamuksen rippeistä ei voi enää parisuhdetta rakentaa. Vasta kun kuulin sen Sammyn suusta ja sulattelin tietoa yön yli, tajusin miten paljon menettäisin jos menettäisin Sammyn. Olin hetkessä sitä mieltä, että en missään tapauksessa halua erota. Olisinko voinut oivaltaa tämän ilman näin äärimmäistä kokemusta? Nyt tunsin, mitä olisi tulla jätetyksi.

Kun on tottunut siihen, että kumppani on aina rinnalla, alkaa häntä väkisinkin pitää itsestäänselvyytenä. Kirjaviisaana insinöörinä jälleen ymmärrän, että eihän näin pitäisi olla. En voi silti muuttaa tunteitani ja suhtautumistani. Tähän väliin sopii myös klisee, että pitää mennä kauas nähdäkseen lähelle. Jos kumppani ei ole koko ajan tavoitettavissa, alkaa häntä ikävöidä. Kaipaus on ihana tunne, koska se muistuttaa minua arkenakin siitä että toinen on minulle tärkeä.

Tiedostavalle ihmiselle on luonnollista pohtia, olisiko kenties onnellisempi jonkun muun kanssa. Olen usein onnellinen Sammyn kanssa, mutta mutkien vastaan tullessa mietin voisinko olla vielä onnellisempi jonkun muun kanssa. Moni pohtii myös, pitäisikö laittaa työsuhde vaihtoon, mutta harva kertoo mietteistään työpaikallaan. Onko ruoho vihreämpää aidan toisella puolella?

Luulen että näitä keloja Noorakin availi vappubileissä, ja näiden pohdintojen takia matkalle kuuluikin lähteä. On harmi, että kun Noora alkoi saada reissusta enemmän irti, päättyikin matka yllättäen. Taisin kuulla Noorankin sanovan, että tämä reissu on lomaa kun ei tarvitse olla Markuksen kanssa. Aloimme vihdoin päästä Nooran kanssa keskusteluissa pintaa syvemmälle ja kämppikseni Nooran lohdutus bileiden päätteeksi oli todella tärkeää.

Vappubileet ovat nyt erittäin ajankohtaiset, sillä ensi viikolla alkaa teekkariwappu! Koska en ole kasvanut vieläkään yli teekkariajoista, lähdin mukaan tekemään Rakkauden Wappuradiota. Kuuntele siis wapun ajan lätinääni taajuudella 107,1 MHz Tampereen alueella tai netissä www.wappuradio.fi. Olen äänessä ekaa kertaa ke 18.4. klo 7-9 Curlingspesiaalissa ja samana iltana klo 18-20 Deittikoutseissa.

7 vastausta artikkeliin ““Only miss the sun when it starts to snow””

 1. Luin varmaan viiskyt parisuhdeopasta/psykologin kirjaa/tilasto-analyysiä parisuhteista, eroista ja naimisiinmenosta, perheistä jne.

  Päällimmäiseksi jäi kaksi ajatusta.

  A) Parisuhde on päätös
  Jos jäät odottelemaan täydellisyyden fanfaareja tai lopullista onnea, niitä ei tule. Vasta kun päätät olla jonkun sopivan kanssa, niin voit alkaa rakentaa suhdetta.
  Tämän luettuani analysoin heti alussa parini excelissä (kaavalla jolla optimoidaan top 10% mies), ja sitten tein päätöksen. Nyt elämä on helppoa, kun voi käyttää 0% aivokapasiteetista sopivuuden pohdintaan tai vaihtamiseen, ja enemmän elämänlaadun ja suhteen parantamiseen.

  B) Parisuhde on mitä siitä teet
  Lailliset velvoitteet, äidin ja isän malli, TV:n esimerkit, ytheiskunnan paine. Mitä vaatisit pariltasi? Mikä on oikein ja väärin? Itse asiassa vain te kaksi päätätte, mitä suhteenne on ja mitä siihen kuuluu.
  Tämän luettuani päätimme että suhteessamme ei huudeta, kerrotaan tunteista avoimesti, ollaan kohteliaita, annetaan paljon vapautta toiselle matkustaa ja olla kummankin sukupuolen ystävien kanssa, tuetaan muutoksia. Ei painosteta rahasta tai nalkuteta kotihommista, vaan sovitaan selkeästi ja luotetaan että toinen hoitaa parhaansa mukaan.

  1. Kiitos Carina näistä opeista! Mahtavaa, että nyt mun ei tarvitse lukea ihan noin montaa kirjaa ja tukimusta aiheesta, kun tiivistit mulle tärkeimmät asiat! Olen samaa mieltä kohdista A ja B, mutta en ole aiemmin parisuhdetta noin määritellytkään 🙂

 2. Alkaakohan tä di läppä jo menee vähän yli, di sitä ja di tätä, joo joo Minna teitä on aika monta tässä maailmassa. Teet numeroa aivan turhasta, get over it and move on!

 3. Siis mua yksinkertaisesti ärsyttää tää kaikkien syyttely sua kohtaan! Jos itse olisin kolmena grilli-iltana seurannut videoiltani, kuinka mieheni vonkaa, muttei petä, koska kukaan ei anna, olisin vähintäänkin tehnyt kuin sinä, ellen jopa pahemmin. Olet ihana, aito ja upea nainen!

 4. Minna!

  On varmasti ihan hiton haastavaa olla mukana TV-produktiossa, jota puoli miljoonaa katsojaa seuraa. Vaikea siina on olla oma itsensa. Minulla ei ole vastaavasta mitaan kokemusta.

  En usko, etta jatkatte Sammyn kanssa parisuhteessa. TV:n perusteella voit
  asiasta syyttaa vain itseasi. Jotenkin on vaikea ymmartaa, etta kukaan voisi antaa sinun tekemisiasi anteeksi. Et sinakaan antaisi, jos Sammy olisi nuollut jonkun pillua. Ei sita muuksi muuta se, etta valissa oli kumia.

  Seuraavat lauseet haluan kirjoittaa, jotta olisit sisaisesti vahvempi tulevaisuudessa: mainitsit viimeksi jotain sellaista ”en anna pillua jos Sammy on ottanut edellisena iltana”.

  Jos haluat toimivan parisuhteen, noin ei voi / ajatella.

  Rakkaudella,

  L

  1. ”Seuraavat lauseet haluan kirjoittaa, jotta olisit sisaisesti vahvempi tulevaisuudessa: mainitsit viimeksi jotain sellaista ”en anna pillua jos Sammy on ottanut edellisena iltana”.

   Jos haluat toimivan parisuhteen, noin ei voi / ajatella.”

   Paina hieman jarrua ja mieti toiselta kannalta: Onko kellään minkäänlaista velvollisuutta harrastaa seksiä toisen kanssa? Vastaus on ei, vaikka toinen osapuoli olisi seurustelukumppani.
   Naisen tärkein seksielin on aivot. Jos aivot ovat täyttyneet ärsyyntymisestä oman kumppanin juopottelusta, on vaikea/mahdotonta päästä ”seksifiilikseen”.

  2. Minnan puolustuksesi,,,kuten olet huomannut on Sammyllä a-ongelma,, jää putki päälle ja vesipulloissa viinaa. Sammy on selvin päin ihan ok, mut humalassa ei kukaan näytä kestävän eli ei ole minkään tuotannon tuoma keksintö. Vonkaa ja puhuu sekavia, zitäpaitsi ei taitisi noin humalassa edes onnistua. Ja kun Minna yritti laittaa sitä kumia niin sehän oli ihan löysä muna eikä onnistun!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.