Spagaati ekaa kertaa 32 vuotiaana

Mitä pitäisi tavoitella, kun täyttää 32 vuotta? Mietin tavoitteitani tälle vuodelle, ja niihin ei kuulu yleisesti tässä iässä suositut tavoitteet kuten ylennys töissä, avioliitto, omakotitalo tai vauva. Olen onnellinen kun saan elää arvojeni mukaista elämää ja toteuttaa itseäni töissä ja harrastuksissa. Kehitys kuitenkin loppuu tyytyväisyyteen, joten jotain tavoitteita pitää olla. Tämän vuoden tavoitteeni on kehittää kehonhallintaa ja päästä spagaati ensimmäistä kertaa elämässäni.

Olen aina ollut kankea ja lukioikään asti olin sitä mieltä, että liikunta on vaarallista ja keskityn mieluummin datailuun. Sittemmin olen innostunut liikunnasta ja ryhtynyt suurella tarmolla toisinaan myös venyttelemään, mutta olen aina luovuttanut huomattuani sen tuloksettomaksi. Joidenkin tutkimusten mukaan nainen saavuttaa fyysisen huippunsa ainakin voiman osalta 30-vuotiaana. Takana ovat siis jo ne vuodet, kun jaksoin vetää 10 leukaa ja ladoin salilla jalkaprässiin 120 kg. Vanheneminen on siitä ihanaa, että itsensä tuntee paremmin, tietää mistä tykkää ja löytää itselleen toisen asteen tavoitteita. Enää minulle ei riitä ensimmäisen asteen tavoitteet: sixpack ei ole itseisarvo.

Uusin ihastukseni on vannetanssi, joka on minulle keino käsitellä surua ja ilmaista tuntemuksiani. Sen lisäksi että olen kankea, minulla ei ole myöskään rytmitajua, eli tanssijaksi minulla ei ole luonnostaan minkäänlaisia lahjoja. Oma osaamattomuuteni ei ole onneksi koskaan estänyt minua tekemästä asioita joista pidän. Opiskeluaikana tykkäsin ohjata ryhmäliikuntatunteja, vaikka en ikinä pysynyt rytmissä ahkerasta harjoittelusta huolimatta.

Spagaati on minulle vain välillinen tavoite kehittyä paremmaksi vannetanssissa ja laajentaa temppuvalikoimaa rengastrapetsilla. Aloitin tavoitteellisen venyttelyharjoittelun joululomalla. Nyt olen reilun kuukauden ajan kolme kertaa viikossa venytellyt perusteellisesti. Hieman taas masennuin, kun kuukaudessa ei ole syntynyt havaittavaa edistystä. Ei auta kuin jatkaa harjoituksia ja tarkistan tilanteen taas kuukauden päästä.

Treenaan kolmena päivänä viikossa joko vannetanssia, ilma-akrobatiaa tai käyn salilla (joskus myös nostan siellä painoja). Tämän jälkeen venyttelen puolisen tuntia. Venytän ensin lonkankoukistajaa kahdella eri venytyksellä ja takareittä kolmella. Venytän toki myös etureidet, pohkeet ja pakarat. Sitten koitan venyttää kohti spagaatia, mutta vielä on noin 40 cm matkaa maahan. Töissä teen palauttavia liikkuvuusharjoituksia seisomalla tasapainotyynyllä ja venyttämällä jalkoja sähköpöydän päällä. Toimistotyö tukee erinomaisesti harrastuksiani. Pitääkö valita harrastukset työn ehdoilla vai toisin päin?

spagaatihaaste

Tässä kuukauden tavoitteellisen yrittämisen tulos. Ennen ja jälkeen -kuvat näyttävät valitettavasti samalta. Uskotko sinä, että liikkuvuudeltaan rajoittuneen ihmisen on mahdollista venyä spagaatiin ekaa kertaa yli 30 vuotiaana? Voiko kaikilla ruumiinrakenteilla ylipäätään saavuttaa spagaatia? Pitäisikö keksiä vähemmän itsekeskeisiä tavoitteita?

Yksi ajatus artikkelista “Spagaati ekaa kertaa 32 vuotiaana”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.