Hyvä harrastus on paras ihastus

Uuden kiinnostavan harrastuksen löytäminen tuntuu parhaimmillaan samalta kuin ihastus. Paras tunne on, kun löydät lajin, jonka parissa vietät aikaa mieluummin kuin teet mitään muuta. Jos laji vielä samalla kehittää kuntoasi ja kasvattaa lihaksiasi huomaamatta, se on sijoitus terveyteen ja elämänlaatuun. Jos et ole vielä löytänyt omaa tapaasi liikkua, kokeile uusia lajeja niin kauan kunnes löydät sen oman juttusi ja ole valmis rakastumaan!

RengastrapetsiAkrobatiaa voi onneksi harrastaa myös ilman että venyt spagaatiin!

Lukioikäiseen lapseen saakka olin sitä mieltä että liikunta on vaarallista ja mieluummin nörttään tietokoneella ja ylläpidän virtuaali-Tylypahkaa kuin tekisin jotain fyysistä. Herranen aika, siinähän voi tulla hiki! Nyt suosikkiajanvietteeni on ilma-akrobatia. Parasta lajissa on se, että aluksi lajissa kehittyy nopeasti ja se tarjoaa monipuolisesti haasteita sekä tilaa itseilmaisulle. Toiseksi parasta on se, että ei tule yhtä kova hiki kuin juoksulenkillä. Yliopistoaikana onneksi innostuin salitreenistä ja tankotanssista, mistä oli hyvä ponnistaa rengastrapetsille. Notkeudessa häviän ratakiskolle, mutta ei pidä keskittyä hidasteisiin vaan nähdä mahdollisuudet!

Ensimmäistä kertaa tutustuin lajiin Studio Movella, jossa olen käynyt tankotanssitunneilla. Intohimoni vaihtui pian rengastrapetsiin, sillä trapetsilla voit tehdä vähemmällä voimalla enemmän näyttäviä temppuja jotka eivät satu niin paljon. Olin jo 30 kun löysin lajin, eli koskaan ei ole liian myöhäistä! Vanhakin koira voi oppia uusia temppuja, ja sekös hyvältä tuntuu! Hyvänä kannustimena toimii Tintti, joka opettaa Movella tankotanssia ja on 40+ sarjassa tankotanssin Suomen mestari. Vaikka Tintti onkin viisikymppisenä paremmassa kunnossa kuin minä kolmekymppisenä, ei pidä verrata itseään muihin vaan asettaa itse omat tavoitteet.

Tupla-skorpioniOpiskelukaverini Henriikka Roo innostui tankotanssista 10 vuotta sitten.
Henriikan loputon ylistys lajista sai minutkin ostamaan oman tangon.

Nyt on paras ilma-akroilukausi, koska voit ripustaa trapetsin tai ilmasilkin puistossa puunoksaan ja nauttia samalla ulkoilmasta – silloin kun sinulle parhaiten sopii. Ohjeita trapetsin hankintaan lisää instassa ja toisessa blogipostauksessa, Tee-se-itse-rengastrapetsi. Välillä on silti mukava käydä ohjatuilla tunneilla, koska siellä oppii uusia temppuja, ja ennen kaikkea uskaltaa yrittää vaikeampia temppuja kuin yksin, koska tietää että ope tulee purkamaan solmun ennen kuin voimat loppuu ja putoat maahan. Muista turvallisuus ennen kaikkea!

PolvitaivesuojaOmpele jumppatrikoisiin polvitaipeisiin vahvikkeet, jos sinulla on myös matala kipukynnys. Herkät käteni suosivat myös salihanskoja.

Tästäkin lajista saa niin halutessaan välineurheilua. Jos hurahdat täysin rengastrapetsiin, elämäsi suurin suru on niin kipeät kämmenet ja polvitaipeet ettet jaksa kiivetä trapetsille enää toisena päivänä. Silloin voit onneksi käydä vaihtelun vuoksi tankotanssimassa ja hankkia mustelmat eri paikkoihin! Tai tyytyä vain katsomaan ja ottamaan oppia.

Sini & Mari näyttää mallia

Jos haluat kokeilla uutta lajia, niin koodilla ”insinoori20” uudet oppilaat saatte 20% alennusta 5- tai 10-kerran tanssikorteista Studio Movelle. Osta korttisi irtotunneille Moven verkkokaupasta. Parasta irtotunneissa on se, että pääsee kokeilemaan eri lajeja, eikä tarvitse sitoutua <3 Moven toimipaikkoja löytyy Tampereelta, Turusta, Porista ja Ylöjärveltä.

Kuvat: Kimmo Mäkiselkä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.