Välitilinpäätös parisuhteen työkaluksi

Vuoden 2018 ensimmäinen kvartaali takana! Minulla on tapana siivota kännykkäni ja järjestellä valokuvat joka vuosineljänneksen päätteeksi. Tähän rutiiniin insinööri voisi lisätä myös parisuhteen kvartaaliraportin. Missä onnistuimme ja missä emme? Mikä on parisuhteen kannattavuus ja likviditeetti?

Jos vähempikin riittää, voi tehdä parisuhteen tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen vain kerran vuodessa. Viime syksy oli minulle luonnollinen hetki analysoida parisuhteemme tulosta ja viisivuotissuunnitelmaa. Romanttinen rakkaus aivokemiallisena reaktiona hälvenee muutaman vuoden kuluessa ja sen havaitsin viime kesänä, kun tilastollisesti keskimääräinen aikaikkuna tuli täyteen Sammyn kanssa. Rakastuminen on poikkeustila aivoissa ja se sumentaa järjen. Aiheesta voit lukea lisää esim. tästä Ylen uutisesta, jossa kerrotaan kiinnostavaa tutkimusta aiheesta, kuten että rakastuneen aivoissa aktivoituvat samat alueet kuin kokaiinin vaikutuksen alaisina.

Halusin saarelle pohtimaan arvojani ja halusin nähdä suhteemme jonkun muun silmin. Minulle tärkeää on työ, suorittaminen ja itsensä toteuttaminen. Sammylle tärkeää on elämästä nauttiminen. Kun ihastuminen ei enää sumentanut järkeäni, taulukoin tavoitteitamme ja koitin etsiä niille yhteisiä nimittäjiä. Tunnekeskeisellä saarella olin verrattain kylmä ja tunteeton. Ympäristö luo normit, sillä töissä olen ennemminkin humaani lässyttäjä muihin insinööreihin verrattuna. Empatia ja erilaisten ihmisten arvostaminen kiehtovat minua teoriassa.

Tässä kohtaa ohjelman tuotantoa leikkiä oli takana kuusi päivää ja edessä vielä 15. Ennen matkaa luulin, että reissu on helppo minulle, mutta haasteellinen Sammylle. Jo leikin alkumetreillä minusta alkoi tuntui, että todellisuus onkin päinvastoin. Videoilla Sammy näytti nauttivan leikistä täysillä, ja itse koin että saarellani ei ole ketään minua kiinnostavaa sinkkumiestä, eikä meillä varatuilla naisillakaan ole mitään muuta yhteistä kuin tämä tilanne. No mutta, ei tänne surkuttelemaan tultu, vaan pitämään hauskaa. Pitää juoda enemmän, jotta miehistä tulisi komeita ja kiinnostavia, ja senhän osaan, sillä sitä harjoittelin useamman vuoden yliopistossa.

Jos kvartaaliraportissa ei ole riittävästi työkaluja parisuhteen hoitoon, tässä vielä bonuksena ideoita viikkopalaveriin. Yritysten ja organisaatioiden johtamista on tutkittu paljon ja kvartaaliraportointi ja viikkopalaverit ovat laajalti hyväksi todettuja käytäntöjä. Jos siis arvostat parisuhdetta ja haluat kehittää sitä siinä missä työsuhdettasikin, pitäisikö teidän sopia kotona viikoittainen palaveriaika? Palaverin pöytäkirjaan voidaan kirjata ylös esimerkiksi huomioita viestinnän toimivuudesta, tulevia tapahtumia, läheltä piti -tilanteita ja vaaranpaikkoja sekä laatupoikkeamia.

Se on kvartaaliraportoinnin aika myös Erkki Urakoitsijalla. Lisää Erkin urakointia voit lukea facebookista.

2 vastausta artikkeliin “Välitilinpäätös parisuhteen työkaluksi”

  1. Huvittavintahan tässä on se, että korkeakoulutetun inssin CV:ssä lukee ”Temptation Island, mällirätti”. Sitä varmasti osataan arvostaa. Palaverin pöytäkirjaan voi heti alkujaan merkata, että toi muija ottaa suihin ja lyödä vetoa, että keneltä eka 😀

  2. Se onkin unelmani että saan örveltää vapaa-ajalla niin kuin lystään ja silti tehdä merkittävän uran insinöörinä. Olen onnekas että minun tuttavapiirissä ja työyhteisössä on tärkeämpiäkin käsiteltäviä asioita kuin mitä tein temppareissa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.