Rakkaus on ääretöntä anteeksiantoa

Uusi elämä on vain yhden päätöksen päässä. Ja päätösten tekeminen on minulle kaikista vaikeinta. Kun kävelin yksin Temptation Islandin viimeiselle iltanuotiolle, tunnelma oli dramaattinen ja jännittävä. Tunsin elämän ainutkertaisuuden. Toistin itselleni: ei Sammy! Suurin pelkoni oli että Sammy haluaa antaa kaiken anteeksi, sillä olin onnistunut tekemään oman päätökseni siitä että haluan lähteä kotiin erikseen.

Olin huolissani Sammystä. Jos hän joi saarella yksin viinaa aamuviiteen niin kaikki ei voi olla hyvin. Onko se heitteillejättö jos eroamme? Huolissaan oleminen kertoo siitä, että välitän vielä Sammystä. Iltanuotiolle astellessani suurin kysymykseni oli kuinka paljon Sammy vihaa minua. Koska vanhemmiten olen oppinut suhtautumaan asioihin positiivisen kautta, en kysynyt sitä ensimmäisenä, vaan aloitin sen sijaan iloisemmilla aiheilla. Onko sulla ollut hauskaa täällä?

Lähdin saarelle, jotta näkisin touhumme jonkun toisen silmin ja oppisin näkemään tilanteet myös Sammyn kannalta. Minulle empatia on ollut vieras käsite, mutta nyt kun olen katsonut jaksoja telkkarista, olen oppinut että minun subjektiivinen kokemukseni ei aina ole koko totuus. Vika voi olla myös minussa. Opin että kumppanin motiivit ja teot pitää ymmärtää, vaikka kaikkea ei tarvitsekaan hyväksyä. Kukaan ei ole täydellinen. Voimme kehittyä ihmisinä, mutta on hyväksyttävä se, että emme ole koskaan valmiita. Ja eikö se olekin ihanaa?! Ihminen on valmis vasta kun maallinen taival päättyy.

Meidän viimeinen iltanuotio oli yllättävän lyhyt, eikä Sami jättänyt meille aikaa ratkoa kaikkia syitämme riidellä iltanuotiopenkillä. Jatkoimme seuraavat kolme päivää hotellilla näkemyserojemme puimista, jonka jälkeen vasta ymmärsimme toisen saaren tapahtumat ja toistemme kokemukset. Jos Sammy haluaa antaa kaiken minun örvellyksen anteeksi, niin hänen täytyy rakastaa minua korvaamattoman paljon. Sinkkuelämän Samantha neuvoi, että kannattaa ottaa mies joka rakastaa sinua enemmän kuin sinä häntä.

Halusin saarelle myös selvittämään paljonko rakkaus maksaa. Hinta on määrittelemätön. Sammy sai minut hylkäämään periaatteeni ja hänet jälleen tavatessani ymmärsin mitä rakkaus ja kiintymys ovat. Halusin siis antaa hänelle mahdollisuuden näyttää että hän on muuttunut. Olin myös suunnattoman utelias näkemään, pystyykö hän olemaan lupaamansa kaksi kertaa parempi mies. Olen luovuttaja, jos haluan mennä siitä mistä aita on matalin ja erota.

Kun katselin telkkarista kyyneleet silmissä miten kävelimme käsi kädessä pois iltanuotiolta, näin miten palasimme taas alkupisteeseen. Näen, että suhteemme tulee olemaan tätä samaa rajojen ylitystä, mielensäpahoittamista, marttyyriksi heittäytymistä ja anteeksiantoa loputtomiin. Nuorempana luin Milan Kunderan klassikkoteoksen Olemisen sietämätön keveys, jossa palataan aina uudelleen samojen ongelmien pariin. Elämäni ongelma on ollut olemisen sietämätön keveys, ja Temptation Islandilta hain painoa ja taakkaa elämälleni. Sitä sain, sillä mennyt kevät ei ole kevyttä nähnytkään.

Olemme edelleen yhdessä. Saimme uusia ongelmia vanhojen ongelmien rinnalle. En innostu mistään tavallisesta, joten suhteemme tarjoaa onneksi taas haasteita ja jännitystä.

Anteeksi Sammy

Onko parempi elää Sammyn kanssa vai jäädä yksin? Ei ole mitään mahdollisuutta tarkistaa, kumpi ratkaisu on parempi, sillä ei ole myöskään vertauskohdetta. Koska elämme vain kerran, onko millään teoillamme merkitystä? “Einmal ist keinmal.” Kirja Olemisen sietämätön keveys kertoo rakastamisen vaikeudesta ja päähenkilö on Tomàs, johon voin samaistua.

8 vastausta artikkeliin “Rakkaus on ääretöntä anteeksiantoa”

 1. Oon sanonut tän ennenkin, mutta Minna, oot aivan huikee mimmi! ❤️ Toivon sulle ja Sammylle paljon onnea ja kaikkea hyvää, joka suhteessa on omat ongelmansa, täytyy vaan päättää haluaako niitä ratkoa yhdessä vai ei, ja oon ilonen että te päätitte vielä yrittää ❤️

 2. Voi Minna! <3

  En olisi uskonut että koukutun sarjaan näin, kun kuulin sun olevan mukana. Kahlasin jakson kerrallaan puhelimen ruudusta epäuskoisena ja muutaman kerran kelasin taaksepäin, että mitä ihmettä tässä nyt tapahtui! Joka loppuviikko odotin uutta loppuviikkoa, ja alkuviikolla aina pohdin että katonko nyt tosiaan muka aina heti ne extratkin..

  Ja sitten teidän hemmetin viimeinen iltanuotio! Mikään ei ollut niin raastavaa katsottavaa kuin laidasta laitaan kauden aikana heittelehtinyt ja lopulta katuva ja yhdessä lähtemistä toivonut Sammy ja selkeään eroamispäätökseen päätynyt Minna! Kun sitten halasitte ja juttelitte siellä nuotiolta pois kävellessä, niin mä vollotin täällä silmät päästäni heti aikaisin torstaiaamuna. Ja sama nukkumaan mennessä kun mietin kiireisen päivän jälkeen yllättäen vaan teitä.

  Onneksi olitte extrassa jo tasaantuneet, ja näytitte molemmat jopa onnellisilta!
  Olkaa yhdessä vahvempia kuin koskaan, älkääkä unohtako toisianne tai itseänne.
  Ihanaa, jos olette vielä yhdessä nytkin kun extra tuli ulos.

  Tsemppiä! 🙂

  1. Ihanaa Marika! <3 Kiitos kannustuksesta! Viimeinen iltanuotio oli liikuttavaa katseltavaa kotonakin, vaikka tiesinkin miten tarina päättyy. Opimme reissusta paljon ja meillä menee nyt paremmin kuin koskaan, sillä ymmärrämme toisiamme enemmän, ja jos emme ymmärrä niin uskallamme kysyä. Oli hyödyllistä oppia puhumaan vaikeista asioista!

 3. Must te sovitte sammyn kanssa hyvin yhteen tai täydennätte toisianne ja uskon et olette yhdessä vahvempia. Olit ihanan aito et kaikki tunteet ja ajatukset pystyit kertoo 🙂

  1. Kiitos! Todellakin täydennämme toistemme ominaisuuksia hienosti, ja sen arvo pitää muistaa vaikeinakin hetkinä.

 4. Hei!

  Katsoin vahingossa TIS-extran ja sinun haastattelun, olit virkistävän suorapuheinen ja rehellinen itsellesi ja katsojille. Toivon kaikkea hyvää!

  T. Random

 5. Moikka, en vielä ole lukenut blogiasi, mutta pistänpä tällaisen tsemppiviestin tulemaan. Olen Harri Moision linjoilla – oot mahtava tyyppi ja vähän samaistunkin. Yritin kerran puolustaa sun huumorintajua eräällä keskustelupalstalla, mutta viesti poistettiin (!?). Tympeät äo 80 haukkuviestit ties mine spekulaatioineen sai jäädä?

  1. Moi ja kiitos kannustuksesta! Ihminen on laumaläin ja toisinajattelijoita on yleensä pidetty hulluina, jos esimerkiksi ehdottaa jotain niin radikaalia kuin että maa kiertää aurinkoa eikä toisinpäin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.