Neuvottelutaidoilla saat paremman parisuhteen

Temptation Islandilla mietin, mitä haluaisin Sammyssä muuttaa. Tai siis, en tietenkään haluaisi muuttaa mitään, vaan toivoisin että Sammy haluaisi itse ottaa elämänsä haltuun ja oma-aloitteisesti keskustelisi minulle myös vaikeista asioista, eikä käsittelisi niitä enää yksin juomalla. Kuvauksissa oli pakko vastata vaikeisiin kysymyksiin ja se opetti ainakin minua puhumaan murheistani siviilissäkin.

Analyyttisenä insinöörinä mielessäni saarella kävi myös, että minäkään en ole mikään mallikansalainen. Mitähän Sammy haluaisi muuttaa minussa? Mitä haluaisin itse muuttaa itsessäni? Minulla on paljon Oikeita Mielipiteitä ja kerron ne kaunistelematta muillekin. On kuitenkin suurta viisautta ennemmin sulkea suu ja avata korvat. Kun puhut, toistat vain jo tietämääsi. Mutta kun kuuntelet, voit oppia jotain uutta.

On suuri harha kuvitella, että vika on toisessa ihmisessä tai maailmassa. Vika voi olla myös minussa. Jos parisuhteesi puolisosta toiseen kariutuvat, on syytä katsoa peiliin. Toinen osapuoli suhteissa on aina sama: sinä itse. Sankari ei peittele vikojaan vaan näkee puutteensa kehittymisalueina.

Kotona Sammy monesti ehdotti jotain ja minä ehdin vastaamaan ei ennen kuin Sammy sai lauseen loppuun. Tunnistan tämän käyttäytymismallin itsessäni erilaisissa tilanteissa kotona, töissä, perheen ja kavereiden kanssa. Jos haluat sanottavallesi painoarvoa, älä sano puolessa välissä lausetta “niin, mutta…”. Kuuntele lause loppuun ja sano vasta sitten “kyllä, ja…”. Tämä taktiikka on minullakin vielä kotiläksynä. Olen itse tehokas ihminen ja siksi arvostan tiivistä viestintää. Pitkästyn jaarittelusta tai liian pitkästä pohjustuksesta, sillä silloin keskittymiseni ei enää riitä itse asiaan.

Ihmissuhteissa pitää osata joustaa asioissa, jotka eivät ole itselle kaikkein tärkeimpiä. Kun annat toisen tehdä valinnan tänään, on sinulla vahvempi neuvotteluasema seuraavassa kenties tärkeämmässä tilanteessa. Joskus on myös mahdollista, että toisen mielipide onkin parempi kuin omasi. Nyt tiedän, että joskus kannattaa toimia jopa omien arvojen vastaisesti saavuttaakseen kannatusta omalle hankkeelleen. Minulle tärkeä arvo on rehellisyys, mutta toisinaan on suurinta rakkautta jättää rehellinen mielipide kertomatta.

Suhde Sammyn kanssa ei ole ollut helppo, mutta siksi se onkin ollut erittäin antoisa. Pidän haasteista. Kyllästyisin äkkiä tavalliseen mieheen, joka ei jaksa riidellä kanssani. Seuraavan kerran kun riitelet kumppanisi kanssa, älä välttele konfliktia vaan ota ongelma kiitollisuudella vastaan, sillä riidan voit omalla asenteellasi kääntää neuvotteluksi. Hyvässä neuvottelussa kumpikin osapuoli saa äänensä kuuluviin ja kokee lopulta voittavansa. Ja jos ei voita niin oppii.

Temptation Island 24h treffit

Jos ei näillä neuvottelutaidoilla suhteesi kehity, niin tässä vielä TIS Minnan parisuhdekoulun lyhyt oppimäärä:

 1. Pettäminen piristää parisuhdetta
 2. Ja jos käytät kortsua, niin ei se ole pettämistä
 3. Eikä ole varsinkaan silloin, jos miehellä ei edes seiso

Edit 18.5. klo 17:18: Huom! Teksti saattaa sisältää sarkasmia. Muista aina lähdekritiikki.

8 vastausta artikkeliin “Neuvottelutaidoilla saat paremman parisuhteen”

 1. Minna, I feel you! Katsoin tässä just kaikki saatavilla olevat tempparijaksot läpi ja ei jäänyt muuta sanottavaa kun että oot huikee mimmi. Käyttäydyt välillä aivan päin helvettiä, niinkun minäkin, jotenkin helpottavaa nähhä etten oo ainoa joka kai oireilee omaa suhdettaan. Haluisin kyl tutustua suhun, pysy aina tuollasena kun oot! Kaikkea hyvää 😘

  1. Ja se mikä oli mielenkiintoista, että jotkut reagoivat naisen vapautuneeseen käytökseen paheksuen, jos taas Minna olisi ollut mies ja puhunut/tehnyt samoja juttuja, harva olisi lähtenyt arvostelemaan. Ehdottomasti kiitos sulle Minna, että olit mikä olit, kyllä nainenkin saa olla ”rämäpää” sekoilija, ei tarvii aina olla ”kiltisti”.

   Halit ja hyvää jatkoa!

   1. Tämäpä juuri! Enhän minä mikään femakko ole, mutta tasa-arvoon on vielä pitkä matka 🙂

 2. Hei.

  Katsoin tänään viimeisen temppiksen, ja pakko yhtyä Harri Moision ajatuksiin. Mä oon kyllä sun fani <3 Vaikka teitkin tyhmyyksiä saarella, niin kerroit niistä avoimesti ja suoraselkäisesti. Musta se oli ihailtavaa. Tunnistan itsessäni samanlaista hieman…. ehkä jopa aspergertyyppistä ajattelutapaa, jossa vedetään mutkia suoriksi. Ehkä myös siksi suo on ollu kiva seurata. Oot myös tosi kauni <3

  Katsoin kun istuitte siinä ruutu+ yhdessä, ja ajattelin et kenenkään elämä ei oo täydellistä, ja kaikessa epätäydellisyydessään te olette kyllä ihana pari <3 Myötä ja vastamäessä. Puhdas sydämisiä tunnutte olevan molemmat kaikesta huolimatta!

  Rakkauden kesää teille <3

 3. Minna, olen vilpittömästi iloinen sinun ja Sammyn puolesta. Toivottavasti saatte elämänne jälleen järjestykseen ja paremmin kuin hyvin!

 4. Kiitos että olit mukana tässä sarjassa. Olet viisas, menevä, räiskyvä sekä hauska persoona, ja toit(te Sammyn kanssa) paljon uutta tähän formaattiin. Toivon kaikkea hyvää jatkoon! 🙂

 5. Hei on ollut kyllä niin kiva seurata teitä temppareissa koska mitä olen seurannut niin teillä on ollut paljon samanlaisia ongelmia parisuhteessa kuin minun parisuhteessa. Minullakin on jo suhde kestänyt n.10v ja voin sanoa että on ollut todella ylä ja alamäkeä mutta kokemuksista on kasvettu vahvemmiksi ja viisaammiksi. Nyt löysin omalle miehelle kaksoisolennon sammysta kun ne on niiin samannäkösiä ku vain voi olla 😂 kaikki kaveritki jotka on seurannut teitä niin on sanonu samaa :D. Hyvää kesän jatkoa teille 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.