Leuka rintaan ja nöyrästi kohti uusia pettymyksiä

Bileissä osasin keskittyä hauskanpitoon ja kamerat unohti nopeasti. Toiset ovat hyviä tekemään päätöksiä, toisilla on hyvä arvostelukyky. Minä olen hyvä nolaamaan itseni. Elämässä pitää tehdä asioita itsensä vuoksi ja hullutella juuri niin paljon kuin huvittaa. En jää pois kortsukilpailusta sen vuoksi että se on yleisen käsityksen mukaan mautonta. En valinnut Sammyä poikaystäväkseni sen takia, että pönkittäisin sillä itsetuntoani. Sillä ei ole merkitystä, mitä mieltä muut ovat suhteestasi tai valinnoistasi, kunhan olet itse niihin tyytyväinen. Kaikkea pitää kokeilla. Vai onko aikuisuus sitä, kun kaikkea ei enää tarvitsekaan kokeilla? Halusin saarelle pohtimaan onko suhteellamme tulevaisuus. Olin kyllästynyt olemaan suhteen ainoa aikuinen. Illan bileiden jälkeen muistin miksi rakastan Sammyä: hän on yhtä hullu kuin minäkin. En osaa itsekään käyttäytyä aikuismaisesti.

Mielestäni spring break oli siis normaalia kreisibailausta. Tai siis, bileiden teeman mukaisesti opiskelijahengessä join totaaliperseet. Vasta myöhemmin tajusin että kortsupeli ehkä näyttää telkkarissa todellisuutta pahemmalta esimerkiksi rajaamalla toinen joukkue pois kuvasta. Silloin aloin miettiä että tein virheen ja pelkäsin että se on hyvästit suhteelle. Sätin itse Sammyä kun hän on ärsyttävä kännissä. Mutta ei alkoholi pue minuakaan. Pata tässä kattilaa soimaa.

Eve oli meidän saarella kyvykäs juottaja. Saamme kiittää pitkälti Eveä siitä että viinat juotiin loppuun ja juhlissa oli tunnelma katossa. Muuten olisimme vain pelanneet illat risti-seiskaa ja menneet aikaisin nukkumaan. Se vasta olisikin kohuviihdettä kun pelaisimme viettelysten saarella Kimbleä ja keskustelisimme potkupallosta!

Minulta löytyy onneksi selityksiä joka lähtöön, eikä Sammykään häviä kielellisessä ilmaisussa. Osaan perustella tekemiseni oikeutetuiksi vaikka ne kuinka halpamaisia olisivatkin. Se on tervettä itsetuntoa, ja jossain määrin narsismia. Nyky-yhteiskunnassa individualismi ja itsekkyys korostuvat ja se tarkoittaa narististen piirteiden ilmenemistä lajitovereissa enenevissä määrin. Sinun on ajateltava itseäsi, jotta voit saavuttaa sinun unelmasi ja elää elämää niin kuin sinun mielestä kuuluu. Jos sinulta loppuu hyvät selitykset siinä vaiheessa kun paska on jo lentänyt tuulettimeen, tilaa niitä osoitteesta dimintsu@gmail.com!

Eräs upea ja vapaamielinen ystäväni totesi eilisestä jaksosta että onhan sitä villimpiäkin seuraleikkejä leikitty. Bloggari Minja Koskela kirjoitti blogissaan yhteiskunnallisesti kiinnostavalla tasolla Temppareista ja siitä mitä televisiossa on sopivaa tehdä, sillä “osallistujat vähät välittävät ulkoapäin asetetuista nuhteettomuuden määreistä ja tekevät siten keskiluokan omaa identiteettityötä näkyväksi”.

Silloin kun ollaan töissä niin otetaan se vakavasti. Silloin kun lähdetään viettelysten saarelle kyseenalaistamaan oma parisuhde, otetaan sekin tosissaan! Vaihtelu virkistää ja nyt on taas mukava levätä töissä ja tavoitella siellä erilaisia haasteita. Olen kuullut että lenkkeily tai salitreeni ovat hyviä harrastuksia, koska niissä voi palautua hyvin työpäivästä. Minä palaudun töissä harrastuksista ja vapaa-ajan seikkailuista. Olen kiitollinen että saan olla osa työyhteisöämme ja ratkoa päivät työnantajan ongelmia, sillä toisen ongelmiin on aina helpompi löytää ratkaisu kuin omiin.

Suosittelen Temppistä kaikille, joita kiinnostaa kokea jotain täysin uutta ja päästä koekaniiniksi ryhmäkäyttäytymistestiin. Jos retki ei tulisi ulos telkkarista, olisiko se vaikuttanut miten saarella toimitaan? Lähtisitkö itse viettelysten saarelle, jos sinne ei lähdettäisi tekemään viihdettä?

Kirjoitin saarella päiväkirjaa yleensä ennen iltanuotiota, koska se oli minun keinoni jäsennellä ajatuksia. Sama toimii edelleen hyvänä terapiana.

30 vastausta artikkeliin “Leuka rintaan ja nöyrästi kohti uusia pettymyksiä”

 1. Musta toi kortsuleikki oli ihan verrattavissa Sammyn tissien- ja pyllyjenpuristeluihin. En ymmärrä miks siitä tuli niin hirvee haloo. Vai onko se paremman materiaalin puute, niin pitää tästä vääntää draaman kaarta. 😀

  1. Heissulivei rakas isosisko, niin minustakin! Molemmat tapauksethan ovat nais- ja miesruumiiden esineellistämistä, eli tässä tehtiin tasa-arvoista tositeeveetä 😀

 2. Tässä ohjelmaformaatissa on aikaisemminkin häirinnyt itseäni tämä korostetun heteronormatiivinen katsantotapa, jonka linssin läpi kaikkia osallistujia tarkastellaan. Erityisesti seuraleikkejä kuvattaessa jäi kyllä kuvakulman valinta ja toisen joukkueen ulos rajaus kuvassa häiritsemään. Tietysti näin tapahtumasta saatiin aikaan enemmän reaktioita aiheuttavaa materiaalia iltanuotioita varten, mutta miksi myös katsojille (joka on tottunut näkemään enemmän, kuin mitä iltanuotiovideon klipeissä näytetään) rajattiin näkyville sama kulma.

  Joten jäin vain pohtimaan, haluttiinko katsojille tarjota samalla tavalla shokeeraavampaa materiaalia katsottavaksi, vai yritettiinkö tällä valinnalla ”siivota” jotain ohjelmaformaattiin sopimatonta pois.

  Mielenkiinnolla seuraan jatkossakin, mitä ja millaisella tavalla meille katsojille esitetään.

  1. Tämä olikin kiinnostava uusi näkökulma! Eikö ohjelmaformaattiin sovi se jos jollain miehellä on muna suussa?! Mielestäni se nimittäin teki leikistä hauskan ja siksi lähdin siihen mukaan.

   Ps. Eikä ole pettämistä jos ei seiso JA on kortsu xD

   1. Lähtisitkö sä Minna mun kanssa ulos. Ekasta klipistä lähtien katoin et tossa on porukan ainoa kaunis ja aivot omaava.

   2. Kyllä on! Onneks et oo mun nainen… sua en ikinä vois arvostaa millään laila…… oot ällö

 3. Minä sen sijaan pidin sinua kauden alussa järkevänä ihmisenä. Ja oikeastaan säälin että sinulle on sattunut mieheksi tuollainen lapatossu kun Sammy. Nyt kyllä säälin Sammya että hänellä on sattunut naiseksi tuollainen ihminen joka julkisesti puhuu hänestä alentavasti kuten ”tämä on lomaa kun ei tarvi Sammya panna”. Toivon mukaan Sammy älysi jättää sinut viimeisellä iltanuotiolla. Se jää nähtäväksi.

 4. Vain kunnon lumppu ottaa vieraan miehen munaa suuhunsa,ihan sama onko siinä kortua vai ei. Muuta olet varmasri ylpeä lumppu maineestasi,säälittävä akka. Toiminnallasi halveeraat muitakin naisia.

 5. Oot kyllä antanut itestäs erittäin halvan kuvan kaikille. Aikuinen nainen ja käyttäydyt ja selittelet kuin 16vuotias teini. Oisko vaikka kasvun paikka?

 6. Kyllä täytyy sanoa, että mihin tämä maailman meno on menossa jos omasta rakkaasta puhutaan noin alentavaan sävyyn ” lomaa kun ei tartte panna”. En näe tässä kyllä mitään viihdyttävää. Itse Minna on kyllä koko ajan virittyneessä panomielessä, vaikkakin sinkkumiehet ei tunnuolevan kovin kiinnostuneilta tästä rääväsuusta. Säälin todellakin Sammyä.

 7. Ei nyt kyllä kovin vahvasti mennyt sullakaan :D. Olit huom OLIT ainut järkevä saarella, mutta se siitä. Jatka kortsujen kanssa puuhaamista lisääkin, paranna aikaa, tee se nopeammin xD

 8. Luin tän koko blogin läpi, lähinnä vain todetakseni, että olet hyvä oikeuttamaan kaikki tekemisesi, ja vaikutat todella ylimieliseltä jopa blogissasi. Lapsellista.

 9. No niin, tännekkin on sitten tultu ilkeilemään. Saa kritisoida ja saa olla etimieltä, mutta minkälainen itse on nainen joka käyttää sellaisia typeriä haukkumanimiä toisista naisista, niinkuin noissa kommenteissa on käytetty. Eli peiliin katsomisen paikka ja mielestäni te jotka täällä nimettömänä ilkeilette ja alennatte toista naista, teette paljon enemmän hallaa sukupuolellemme.

  Tapansa ja makunsa kullakin, mitä siitä mieltään pahoittamaan ja kritisoimaan. Kaikkien ei tarvi ajatella samalla lailla!

  Hei ja muutenkin ihmetyttää tää että Minnan käytöstä jotenkin pidetään niin pahana, jestas sentään miten se Sammyn käytös muka on niin paljon kiltimpää??

  Tsemppiä Minna! Valtavalla mielenkiinnolla seuraan tarinanne loppuun asti. Hitto hauskaahan sinne on menty viettään!

 10. Oon todella mielenkiinnolla lukenut blogiasi ja on ollut mielenkiintoista päästä syvällisemmin tietämään mitä ohjelman asioista ajattelet. Näen paljon samaa omassa suhteessani mm. kun sanoit että olit kyllästynyt olemaan ainoa aikuinen suhteessanne… Niin tuttua! No, ei siitä nyt sen enempää. Arvostan kuitenkin todella paljon, että olet aito oma itsesi ja pystyit heittäytymään 100% ohjelman kuvauksissa.

  Ps. Muutamilla kommentoijilla täällä on nyt kyllä aika asiatonta tekstiä ja mennyt kyllä puurot ja vellit sekaisin. Tais mennä mm. ei oo pettämistä jos käyttää kortsua-läppä useammilta ohi:D

 11. Kiitos teille kaikille kommenteista! Näin totuuden jälkeisellä aikakaudella ei pidä ikinä pitää totena kaikkea näkemäänsä ja kuulemaansa. Toiset tekee ja toiset arvostelee. Suomi on vapaa maa ja täällä saat itse valita kumpaan leiriin asetut. Muun muassa tv-ohjelma on hyvä paikka kärjistää sanomisiaan, jotta se herättää mielipiteitä. En halua olla seinäruusu, josta kaikkien mielipide on vain ”ihan kiva”.

  Nyt ollaan noin puolessa välissä leikkiä ja elo saarella käy yhtä totisemmaksi. Tässä vaiheessa tuotanto ja kanssaosallistujat ovat ehtineet jo oppia mitä arvostamme ja mitkä ovat heikot kohtamme. Tällä tietämyksellä on helpompi luoda entistä kiinnostavampaa draamaa. Itselleni huumori on paras keino käsitellä vaikeita asioita.

 12. Täytyy siinä mielessä nostaa hattua, että uskalsit osallistua tuohon ohjelmaan, vaikka varmasti tiesit mogaavasi jotenkin. Itse voisin olla kiinnostunut tuosta ns. ”psykolgisena kokemuksena” mutta ei uskallus riitä, koska julkisuus ja tiedän, että oma sekoiluni jurrissa olisi niin noloa, että se luultavasti sekoittaisi mun elämän pitkäksi aikaa. Pisteet siis uskaltamisesta.

  Mitä tulee käyttäytymiseesi tuolla, niin onhan se ajoittain aika hurjaa katsottavaa. Onneksi mukana leikissä on kuitenkin Elias, joka mielestäni vetää kuitenkin pidemmän korren älyttömillä kommenteillaan ja narsistisella käyttäytymisellään. En kuitenkaan tajua, miksi päästit suustasi sen hirvittävyyden ”Tämä on lomaa, kun ei tarvitse panna Sammya.” tms. Tuo oli Sammya kohtaan ihan helvetin loukkaavaa ja vaikka asia olisikin noin, niin joku raja noihin henkilökohtaisten asioiden laukomisiin olisi pitänyt sinullakin olla. Toki en voi tietää, miten tilanteet tuolla vie mennessään ja haastattelussahan voi unohtua, että se saatetaan näyttää televisiossa… Olet varmasti pahoitellut tuota Sammylle – ainakin toivon niin.

  Sä oot varmasti kuitenkin todellisuudessa ihan kiva ja fiksu mimmi ja ainakin kuluva TIS-kausi on parasta viihdettä verrattuna aiempiin kausiin. Toivottavasti se ratkaisu, mihin Sammyn kanssa lopulta päädyttekään, on teille se oikea 🙂 Peace out!

 13. Vai olit mielestäsi ”suhteen ainoa aikuinen”. Ihanko tosi. Ja ”en jää kortsukilpailusta pois siksi, että se on YLEISEN KÄSITYKSEN mukaan mautonta”. Hmmm… eli SINUN käsityksesi mukaan se ei sitä ole ja sopii hyvin seuraleikiksi. Leikkisitkö sitä esim. työpaikkasi pikkujouluissa tai muissa juhlissa esim. kaverin häissä? Mielestäni Sammy kuvaili sinua sopivilla sanavalinnoilla. Sen lisäksi, että kohtelet Sammya alentuvasti ja koet itse olevasi jotain parempaa, olet luultavasti yleisen käsityksen mukaan varsin mauton.

 14. Se kyllä ihmetyttää että miksi nainen saa niin helposti huoran maineen. Mies jos tykkää naisia pyörittää on hän vain pelimies, vaikka minusta se on kyllä gigolomaista. Miehillä on muka jotenkin oikeus olla vähän kaikkien kanssa, kun taas naisen pitäisi elää suunnilleen yhden miehen vuoksi. Huvittavaa ja myös äärimmäisen ärsttävää, että näin vanhasta ajattelutavasta ei päästä eroon.

 15. Jos mä menisin TISiin, haluisin olla Minna! Muuten se olisi turha reissu.

  Vetää älytöntä sekä älyllistä läppää
  Nauttia kreisibileistä nyt, koska jossain vaiheessa niitä ei enää jaksa
  Laukoa kärjistettyjä totuuksia parisuhteesta (Mun miehelle on lomaa kun sen ei tarvii panna mua. Se sano et se rentoutuu. So what.)

  Haha ja jos saisin nähä miehen muna suussa, niin lähtisin melkein mihin kisaan vaan 😀

 16. Hyvin sä vedät Minna!
  Kaikki tekopyhät kommentoijat, oletteko kenties kateellisia kun ette itse ole uskaltaneet elää?
  Arvostan Minna rehellisyyttäsi ja avoimuuttasi. Susta on turhaan tehty teidän suhteen pahis, Sammy olis jo ensimmäisissä bileissä lähtenyt heiluttelemaan peittoa jos olis tullut mahdollisuus!

 17. Eikö hauskaa voi pitää muuten kuin vieras molo suussa? Tuli mieleeni noista muutamista kommenteista. Ei aikuista käytöstä ollenkaan, mimmi on jo sen ikäinen, että voisi olla lapsia ja muuta. Tee mitä lystää, mut älä munaa vahempiasi ja isovanhempia. Vai onko kotikasvatus ollut yhtä ala-arvoista.

 18. jokainen tekee oman päätöksensä itse. padat kattiloita soimaa,kaikil poski mustana. Itse kannat vastuus ,ja mitä niist seuraa. Vanha kakolan ruuna mulle kerto tarinan. pääsky myöhään syksyl kotiin päätti lentää. Maahan tippu, mietti et ny kuolen. Käveli lehmä ylitte, pasko linnun päälle,siit lämmöst viroonneena päänsä nosti alko laulaa ny etelään pääsen. Kettus en kuuli, tuli ja pääskysen söi. Mikä tarinan opetus olikaa.??? Ei pidä laulaa kun on kaulaansa myöten paskas. Kaikkihan on omii ratkaisuja. Eipä muuta.

 19. Minna,olet mahtava,oli muna suussa tai ei 🙂 Valitettavasti aika moni suomalainen ei tajua sarkasmia, joten seurauksena on juurikin yllä nähtyä tuomitsemista (anonyymisti tietysti 😆) ja oman sädekehän kiillottamista ihmisten vertaillessa omaa tekopyhyyttään sinun rehellisyyteesi ja avoimuuteesi. Minusta olisi todellinen lottovoitto saada sinut ystäväksi (olen nainen😀), sillä olet erittäin uniikki 🙂 Pisteet btw vielä noista matemaattisista kaavoista ja ilmaisesta sivistyttämisestä,joilla olet taidokkaasti täydentänyt harvinaisen mielenkiintoista blogiasi 👍 Kiitos 🙂

  1. Heippa Cruella ja kiitos! Vaikka saisin örvellykseni myötä sata vihaajaa, arvostan sitä jos saan yhdenkin puolelleni. Olisi hauska tavata uusia ihmisiä jotka ymmärtävät läppääni, jota en aina itsekään ymmärrä. Siinä saavutin tavotteeni, kun kukaan ei ole vielä haukkunut minua ”tylsäksi ja tavalliseksi” 🙂

 20. Hei Minna! Ihailen sitä, miten rohkeasti ja suoraan puhuit asioista sarjassa. Kärjistetyt kommenttisi ja kohelluksesi olivat huiman hauskaa tv-viihdettä! Vaikutat kerrassaan loistavalta tyypiltä kaavoinesi. Kaikkea hyvää sinulle!

  ps. On kyllä kerrassaan ala-arvoisia kommentteja osalla porukasta, toivottavasti jätät ne omaan arvoonsa.

 21. Mua nauratti ihan hirveästi sun touhut saarella! Olisin ite vetänyt varmaan aivan samalla kaavalla. Kerran teekkari, aina teekkari! Kännissä nyt välillä voi vähän lipsahtaa. Tuollaisiahan ne bileet on tsaunalla olleet monet kerrat, kortsulla ja ilman 😁
  Terveisin oman elämänsä kärkiryyppääjä Skillasta

  1. Terkut kiltasiskolle! Harri Moisio oli sitä mieltä että mun juhliminen on teekkaribileet^2, mutta Harri ei vain ole nähnyt oikeita teekkaribileitä 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.