Kuinka monta drama queenia mahtuu yhteen parisuhteeseen?

Tiedän liiankin hyvin, minkälaista arki on suhteessa, jossa molemmat osapuolet ovat toinen toistaan pahempia draamakuningattaria. Silloin on käynnissä ikuinen kilpailu siitä, kummalla on ollut oikeus pahoittaa mielensä enemmän. Näin minä ja Sammy toimimme niin arjessa kuin myös Temptation Islandilla. Olisiko parisuhde onnistuneempi, jos siihen kuuluisi vain yksi osapuoli, joka kiihtyy pikkuasioista, heittäytyy marttyyriksi tarpeettomissa tilanteissa ja jolla kuppi menee nurin tuon tuosta?

Ihastuin Makkeen, koska hänessä puhutteli rauhallisuus ja tasapainoisuus kiinnostavan elämän ja ajatusten ohella. Viehätys tasaisempaan luonteeseen saattoi olla varhaisia merkkejä aikuistumisesta. Laskin prosessori täysteholla poikaystäväpisteitä, pitäisikö vaihtaa Sammy Makkeen? Jos Makke ei saisikaan täysiä pisteitä, niin uudet ongelmat olisivat silti parempia kuin vanhat ongelmat.

24h-treffeillä kuvausryhmä unohti huoneeseemme muistiinpanovihkonsa. Uteliaisuuteni heräsi ja innostuin valtavasti, mutta Makke totesi että ei se ole meidän asia mitä siellä lukee. Rehti ja suoraselkäinen suhtautuminen tilanteeseen teki minuun vaikutuksen, maltoin mieleni ja keskityin keskustelemaan Maken kanssa mm. tulevaisuuden toiveistamme ja suhteista vanhempiimme. Nautin viime metreistä saarella täysillä. Treffien aktiviteettiosuus oli huikea ja ilma-akrobatiassa Makke todellakin astui mukavuusalueen ulkopuolelle, mutta suoriutui haasteesta kunnioitettavasti. Koska ilma-akrobatia on muotilaji, blogiini on tulossa juttu “Tee-se-itse-rengastrapetsi”!

Unelmatreffit olivat yhtä prinsessaleikkiä. Treffit olivat hyvää harjoitusta tunteista nauttimiseen, sillä kuten Eliaskin omilla unelmatreffeillään muotoili, “tunteet ovat minulle vieras käsite”. Oli ihanaa tuntea ikävää jo sillä aikaa, kun Makke meni suihkuun. Arjessa käytän aikani mieluummin johonkin muuhun kuin tunteiluun. Eli vaikka tunteminen olikin jännittävä kokemus, ovat esim. projektinhallinta ja kansakunnan hiilijalanjäljen pienentäminen silti vielä jännittävämpiä asioita.

Kokeellisten tutkimusteni perusteella ihminen ihastuu herkästi silloin, kun kaikki ei ole elämässä hyvin. Ihastuminen on alitajuinen suojelumekanismi, jolla aivot saavat uutta energiaa ja positiiviset kokemukset auttavat mäen yli elämässä. Ihastus tuntuu samalta ja biokemiallinen tila on lopulta sama, riippumatta siitä ihastuuko ensisilmäyksellä kadulla vai johdateltuna tilanteeseen. Tähän varmaankin perustuu toimivat suhteet, joissa kumppani löytyi netistä kriteerihaun perusteella. Jos jollakulla fysiologilla tai keittiöpsykologilla on parempaa tietoa asiasta, kuulisin aiheesta mielelläni lisää!

Temptation Island 24h treffit Minna ja Markus

Luin ihmisten persoonallisuustyypeistä kiinnostavan kirjan Idiootit ympärilläni, jonka on kirjoittanut käyttäytymistieteilijä Thomas Erikson. Opin, että omassa persoonallisuudessani on paljon keltaista väriä, jolloin innostun uusista asioista helposti ja minulle uusi on synonyymi sanalle hyvä. Lue täältä lisää menetelmästä, jolla persoonallisuustyypit jaotellaan neljään pääväriin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.