“Kaunein rakkaus on menetetty rakkaus”

Näin tokaisi suuri filosofi ja tankotanssitaiteilija Henriikka Roo. Tässä vaiheessa matkaa pystyin tekemään päätöksen omasta puolestani: haluaisin erota Sammyn kanssa viimeisellä iltanuotiolla. Oloni oli helpottunut ja onnellinen. Ahdistus ja epävarmuus vaihtuivat hämmennykseen ja vapauteen. Onnittelin itseäni myös onnistumisesta näin vaikean päätöksen teossa.

Vielä muutama päivä sitten olin toista mieltä. Pariskuntien erotuksesta oli jo niin pitkä aika, että muistelin enää Sammyn hyviä puolia. Sammy näytti komealta haastattelupätkissä iltanuotiovideoilla. Rakastan ideatason poikaystävääni. Aluksi olin iloinen saarella että saan olla rauhassa ja tehdä asioita minä- enkä me-muodossa. Sitten kaipasin sitä poikaystävää joka Sammy oli mielikuvissani. Ideaopin filosofisena perustana on dualismi, jossa aistihavainnoilla saamme vain epätäydellistä tietoa ideatason universaaleista käsitteistä. Platonin ideaoppia kritisoi moni, sillä elämä on kuitenkin sitä miten sen aistimme reaalimaailmassa. Eli pää pois perseestä ja kohtaa todellisuus.

Olin siis tehnyt päätökseni. Disclaimer: Aiemmin blogissani käsittelin sitä että naisella on aina oikeus muuttaa mieltä (postaus 16.3.2018). Tein päätöksen niillä tiedoilla mitä minulla siinä tilanteessa oli. Otin laskentaan mukaan myös tyytymättömyyteni suhteeseen Suomen puolella. Kun arvosana suhteelle on vain 7 ennen matkalle lähtöä, on lähtötilanne tietysti heikompi kuin muilla pareilla. Muut parit ainakin vakuuttelivat suhteidensa olevan täysiä kymppejä! Siksi koin olevani yksinäinen, koska uskoin olevani saarellamme ainoa joka joutuisi käsittelemään eroa. Onneksi tukena oli monta olkapäätä, mutta otan osaa miten paljon valitusta ja itkua te pojat jouduitte kuuntelemaan, ei varmasti ollut helppoa teilläkään!

Nyt loppui sitten himmailu. Firman bileissä juhlin niin kuin kuuluukin: juodaan perseet olalle koska rankka työ vaatii rankat huvit! Kielari on tekninen suoritus niin naisen kuin miehenkin kanssa, väärin se on vasta jos sen tekee ihastuksesta. Tunsin aitoa vetoa Makkea kohtaan eli tässä oli työpaikkaromanssin ainekset kasassa. Kuten seuraavana päivänä työpaikalla: mitä ei muista, sitä ei ole tapahtunut. Ihmisen aivot pyrkii aktiivisesti unohtamaan traumaattiset kokemukset. Aivot suojelevat ihmistä kun aamulla ei muista kaikkea mitä eilen tapahtui. Sammykaan ei aiemmin muistanut että kännissä vonkasi Amandalta pesää, eikä Elias muistanut että oli kuristanut Jennietä.

TIS Minna ja Markus

Eilisen jakson treffit olivat parhaat <3 Mikä olisikaan ihanampi paikka lähteä treffeille kuin koulu?! Olin aivan innoissani, sillä tällaista treffiohjelmaa en osannut toivoakaan! Mieluiten olisin tietysti osallistunut matikan tuntiin, sillä matemaattiset taidot ovat suurin lahja mitä lapselle voi antaa. Kun näen polynomiyhtälön, minulle tulee suuri himo sieventää se. Matematiikka on kuin filosofiaa ja se paljastaa totuuksia maailmasta. Lukusuositus: Matematiikan kaunein kaava, Eulerin identiteetti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.