Hyvän päivän tutusta on pitkä matka ystäväksi

Olen utelias, ja siksi minusta on kiinnostavaa tutustua uusiin ihmisiin. Halusin siksi tutustua kaikkiin sinkkumiehiin, ja se käy minulta sujuvasti. Opin kuitenkin pian, että minulle on hyvin vaikeaa tutustua ihmisiin pintaa syvemmältä. Osaan esittää kiinnostunutta ja keskustella aihepiiristä jos toisestakin, mutta en usko, että voisin matkan aikana saada uutta ystävää. Ajatus suretti. Koska pidän haasteista, päätin että nyt vietän kaiken vapaa-ajan täällä keskustellen porukan kanssa syventääkseni ihmissuhteita. Jätin mukaan ottamani kirjani ja lehteni lukematta ja kävin kiinnostavia keskusteluja erilaisten ihmisten kanssa – muun muassa eläimistä.

Suunnitelma oli teoriassa hyvä. Toimiva ihmissuhde vaatii sen, että molemmat antavat itsestään yhtä paljon ja olet aidosti kiinnostunut toisen tuntemuksista ja kuulumisista. Valitettavasti todellisuus saarella oli pitkälti se, että minä avaudun sinkkumiehille oman parisuhteeni haasteista ja keskustelu- ja tilannetajuiset miehet yksipuolisesti myötäilevät sanomisiani. Siviilissä tilanne olisikin koominen, jos yrittäisit tehdä vaikutusta uuteen tuttavuuteen jauhamalla vain poikaystävästäsi.

Vanhemmalla iällä ihmisiin tutustuminen muuttuu vaikeammaksi, koska vuodet ja kokemukset tekevät helposti kyyniseksi. Silti pitää ajatella positiivisesti toisista, niin saa myös itse maailmalta enemmän. Saarella tutustuminen oli tehty helpoksi, kun kukaan ei voinut piiloutua räpläämään kännykkää, eikä ollut kiire töihin, tukkaa pesemään tai hakemaan autoa huollosta. Millä nyt ihmiset luovatkaan kiireen ja tärkeyden tuntua elämäänsä.

Tämän viikon jaksojen katsominen oli äärimmäisen jännittävää, sillä ne esittivät minut sellaisena kuin olen. Hämmästyin todenmukaisuutta. Olen suorapuheinen, ratkaisuhakuinen ja tottunut miesvoittoisella alalla nauramaan miesten vitseille. Mielestäni hauskuus alkaa siitä mihin se normaalien [1] ihmisten mielestä päättyy. Onneksi ymmärsin jättää parhaat (huonoimmat) vitsit kertomatta. Poliittisesti epäkorrektit vitsit säästän oikeampaan foorumiin muuan herrasmieskerhoon, terkkuja vain teille kaikillE!

Viidennessä jaksossa ryhmätreffien haastatteluiden lomassa kävi ilmi, että sekä minä että Sammy olimme pahoittaneet mielemme aiemmista videoista, vaikka saarella ei ollut tapahtunut mitään väärää. Osaamme molemmat olla vähän liiankin dramaattisia. Oli kiinnostavaa nähdä kokonaiskuva valmiista jaksosta, sillä meille iltanuotioilla näytetyt videot esittivät tietenkin hyvin kapean osan totuudesta ja toisen saaren tapahtumista. Olimme pahoittaneet mielemme turhaan, vaikka luulin että viisaana insinöörinä olisin ymmärtänyt tilanteen. Näin totuuden jälkeisellä aikakaudella ei pidä ikinä pitää totena kaikkea näkemäänsä ja kuulemaansa.

[1] Mitä on normaali? Suuren viisauden kehdossa Wikipediassa kerrotaan, että normaali tarkoittaa seuraavia asioita:

Tavallinen, tavanomainen, erityisesti:

 1. tilastollisessa mielessä tavanomainen, yleinen
 2. lääketieteessä: tila tai kokeen tulos, joka ei viittaa sairauteen
 3. yhteiskuntatieteissä: normien mukainen käyttäytyminen

Normaali, matematiikassa:

 1. pintaa tai janaa vastaan kohtisuorassa oleva suora tai vektori
 2. keskinormaali, suora, joka leikkaa annetun janan sen keskipisteessä ja on kohtisuorassa sitä vastaan

5 vastausta artikkeliin “Hyvän päivän tutusta on pitkä matka ystäväksi”

 1. Olit tämän kauden pelastus, kerrassaan mahtava tyyppi!

  Aluksi ajattelin, että jännität kovasti tai yrität vetää jotakin rollia, puhetyylisi on niin uniikki. Ääntämyksen ja juttujen sisällön ero on kerrassaan viihdyttävää. Ja toki nopeasti huomaa, että tyyli on aito ja omasi.

  Parisuhteista en tiedä enkä neuvo teitä. Mutta pysy sinä aina juuri tuollaisena kuin olet. Jos pikkupojat vikisevät, että ei nainen saisi lähteä mukaan heidän huumoriinsa, niin vaihda aikuiseen seuraan, älä juttujasi. Ihana nähdä telkkarissa kaltaisiasi menestyviä naisia.

  Kaikkea hyvää sinulle,
  Noora

  1. Kiitos ihanasta palautteestasi Noora! Aluksi toki jännitin haastatteluja kovasti, mutta kameralle oppi nopeasti puhumaan ja unohti (valitettavan pian) sen että läpät tulee sitten joku kaunis päivä ulos telkkarista. Toivotan viihtyisiä hetkiä kotisohvalle tulevien jaksojen parissa!

 2. Jotenkin vaan tuntuu, että kuitenkin sisimmässäsi suhtaudut jotenkin alentuvasti mieheesi. ”Tuossahan tuo hengaa ja hengissä pysyy.” Kirjoituksissa paistaa läpi se iänikuinen luokkajako: ”Minähän olen inssi ja jäbä on vaa joku amis.” Nostan hattua Sammylle, että sen itsetunto kestää. Mut moni jätkä ei kestäis. Se on aivan fakta. Näin omasta puolesta..mun nainen pystyy fiksaa autoa jotta mä voin ajaa sillä. Mun polla kestää sen kyllä. Mut mun muija ei heittäydy ylimieliseksi eikä latista minua kavereilleen saati sitten julkisesti. Mehän nyt ei tiedetä kuin teidän käy mut jotenki salaa toivon, että Sammy pääsee panemaan ja ehkä löytää (tai jättää löytämättä) jotain sellasta elämäänsä joka ei jatkuvasti muistuta omasta erinomaisuudestaan. Korkeakoulu ei tee ihmisestä superia. Ihminen itse tekee. Ja ei, mulla ei ole itsetunnon kans ongelmia 😉

  1. Kiitos kommentistasi janne, siinä oli paljon totta! Se on erityisesti suomalaisten taito kiinnittää huomiota siihen yhteen asiaan joka on huonosti, vaikka 99 asiaa olisi hyvin. Tällaisen rakentavan palautteen avulla voin onneksi kehittää itseäni ja kiinnittää huomiota negatiiviseen ulosantiin. Sinulla vasta upea nainen onkin, pidä hänestä kiinni!

 3. Aikamoista kaksinaismoralismia. Ensin perustelet omaa riehakasta juhlintaasi sillä, ettet halua käyttäytyä kuten sinun odotettaisiin käyttäytyvän ”normien” mukaan ja sen (kortsuleikinkin) olevan kuitenkin normaalia hauskanpitoa. Seuraavassa jaksossa kuitenkin arvostelet toisen resortin sinkkunaisen käytöstä lausella ”Miten se ees kehtaa olla tissit paljaana telkkarissa”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.