“Haluan nyt antaa anteeksi, jotta voin myöhemmin vetää maton jalkojen alta”

Lähdin Temptation Islandille paitsi selvittämään sitä, olisiko minun ja Sammyn parempi jatkaa matkaa samaan vai eri suuntaan, mutta myös siksi että voisin todistaa itselleni kasvaneeni aikuiseksi: en enää läpällä ja kännissä pane ketään. Olen huono tekemään päätöksiä ja sen lisäksi hyvä muuttamaan mieltäni. Olin nuollut parisuhteemme rajoja jo riittämiin niin vikojen bileiden jälkeen en jättänyt kenellekään epäselväksi rikoinko rajat vai en. Ennemmin överit kuin vajarit.

En ole erityisen hyvä missään, mutta uskon aina pystyväni kohtuuttomiin haasteisiin epärealistisella aikataululla. Yleensä onnistun keskinkertaisesti tehtävissä mihin ryhdyn, eikä vikat bileet ihan kympin suoritus ollut. Kuten jo toisissa bileissä totesin, joskus minulla saattaa kännissä vähän lipsahtaa. Hieno suoritus oli se, ettei lipsahtanut tämän aiemmin, hyvä Minna! Ei pidä jäädä märehtimään epäonnistumisia vaan ottaa niistä opiksi. Vanhemmiten olen oppinut näkemään asioissa ne valoisat puolet.

“Haluaisin nyt antaa kaiken anteeksi, jotta voin myöhemmin vetää maton Minnan jalkojen alta ja romahduttaa hänen maailman silloin kun hän sitä vähiten odottaa”, sanoi Sammy minulle näytetyssä iltanuotiovideossa, vaikka tämä klippi ei telkkariin päässytkään. Tästä lausahduksesta vedin kuitenkin eniten herneet nenään ja olin onnellinen että olin viime yönä pannut Maken kanssa. Toivoin että tekoni johdosta Sammy saisi viestin että minä olin nyt tehnyt päätöksen suhteemme loppumisesta ainakin omasta puolestani. Halpamainen tekoni oli myös kohtelias ele Sammyä kohtaan, koska hänen on helpompi päästä yli suhteestamme kun hän vihaa minua.

Vaikka rakastan Sammyä enemmän kuin ketään, mieluummin luovun hänestä kuin elän sen riskin kanssa että hän pettää minut silloin kun on kaikista huonoin hetki. Esimerkiksi jättää minut tai ratkeaa ryyppäämään silloin kun olen viimeisilläni raskaana odottamassa esikoistamme. Olen hyvä riskienarvioinnissa. Pyrin rakentamaan elämässäni molempi parempi -tilanteita, jotta minulla on aina myös plan B.

Turvallisuusjohtamisessa käytetty riskienhallintamatriisi sopii parisuhteen sisäisiin projekteihin kuin nyrkki silmään. Matriisissa riski arvioidaan sen todennäköisyyden ja seurauksien vakavuuden mukaan asteikolla 1-5. Jos riskin todennäköisyys on kohtalainen ja sen seuraukset vähäisiä, ei tarvita toimenpiteitä. Jos riskin toteutuminen on todennäköinen ja sen seuraukset vakavat, on toimenpiteisiin ryhdyttävä riskin hallitsemiseksi.

Temptation Island Minna riskienhallintamatriisi

Taulukosta havaitaan, että riskien 1 ja 2 toimenpideluokiksi summautuu 5 eli riskien suuruus on sietämätön. Toimenpiteisiin on ryhdyttävä riskin hallitsemiseksi, eli on pyrittävä pienentämään riskin todennäköisyyttä tai suojauduttava vakavuudelta. Jos toimenpiteitä ei ole, on projektista vetäydyttävä, koska näin suurta merkittävyysluokkaa ei voida sallia. Jos sinäkin haluat hallita oman elämäsi riskejä, hyvä esimerkki on Liikenneviraston eri kätevä riskienhallintatyökalu excel-muodossa.

9 vastausta artikkeliin ““Haluan nyt antaa anteeksi, jotta voin myöhemmin vetää maton jalkojen alta””

  1. Ja näin katsojan näkökulmasta näytti kyllä siltä, että Sammy olisi humalassa pettänyt sinua jo paljon aiemmin, jos vain joku olisi antanut. Siksi uskallan sanoa monen katsojan puolesta, että moni toivoi sinun päästävän irti koko suhteesta. Ja kun kirjoitat aikuiseksi kasvamisesta: Kun kummityttöni pari vuotta sitten täytti 18 vuotta, ostin hänelle syntymäpäivälahjaksi lasten kuvakirjan. Saate sanoiksi kirjoitin: ”Pidä aina huolta sisäisestä lapsestasi, äläkä koskaan kasva liian aikuiseksi”. Vastuulliseksi kannattaa toki kasvaa, mutta liiasta ”aikuisuudesta” ei ole väliksi.

  2. Miten kehtaat näyttää naamaasi enää tuon kaiken itsesi nöyryyttämisen ja julkisen sekoilun jälkeen?pilaat kaksinaismoralistisella selittelylläsi lopunkin jäljellä olevan ”maineesi”olet säälittävyyden multihuipentuma koko kansan naureskelema ”mällirätti minna”

    1. Mee sä temppariin ite ja tuu sit huutelee pelle. Jos ei oo hyvää sanottavaa vois jättää sanomatta kun tulla nettiin haukkumaan.

  3. Koko tis-kausi olisi ollut todella tylsä ilman sinua, Minna. Samastuin sinun ajatuksiisi paljon jaksojen aikana, kerroit rohkeasti asioita joita monet parisuhteessa olevat ajattelevat, mutta eivät tohdi sanoa ääneen. Toivon sinulle kaikkea hyvää tulevaisuuteen. Näin dippainssinä toiselle, kannattaa jatkossa hakeutua vähän vähemmän retkunpaan seuraan 😉

  4. Teijän molempien meininki oli jotenkin aivan älytöntä touhuu. Molemmat selittelee touhunsa paremmin päin. Toi kohtelias ele on aika paksuu.

    Mut en mä Sammyy kattelis tollasen totaalisen epäkunnioittavan käytöksen perusteella hetkeekään. Jos tätä teidän kilpailuasetelmaa jatkaa niin vedit pidemmän korren.

  5. Minna, oot superhuippu tyyppi! 😘 Fiksu, hauska ja kaunis! ❣️ En ollut kummankaan, sinun tai Sammyn, ”puolella”, koska koen että kaikki meistä tekee virheitä (harva myöntää, te onnistuitte kumpikin siinä) ja minä en ole ollut kärpäsenä katossa teidän arjessa, joten en voi teidän suhdetta tuomita! Tiedän myös sen, että kansalle näytetyt 2 x 1 tunnin koosteet per viikko Temppiksestä, ei kerro alkuunkaan koko totuutta 3,5 viikon ajanjaksosta! Jatka samaan malliin!!! ❣️

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.