Ennemmin överit kuin vajarit

Katson harvoin telkkaria, mutta lempiohjelmani on Temptation Island. Ja vielä parempaa kuin maata sohvalla tuijottamassa lempiohjelmaa, on tietenkin lähteä tekemään sitä itse! Moni on väittänyt ettei tiedä mistä on kyse, niin tässä tiivistelmä: Temptation Islandille Thaimaahan lähti joulukuussa neljä pariskuntaa. Tyttöystävät ja poikaystävät erotettiin eri saarille ja seuraksi saapui sinkkulaumat. Joka toinen ilta oli bileet ja joka toinen ilta katsoimme iltanuotiolla videon siitä miten oma kulta on pärjännyt toisella saarella. Leikkiä kesti 3 viikkoa. Työkaverini innostui ajatuksesta: “eli lemmenloma ilman omaa puolisoa!”

Halusin lähteä saarelle, koska parisuhde ei kahden vuoden seurustelun jälkeen enää ollutkaan niin intohimoista ja jännittävää kuin aluksi. Olin tylsistynyt siihen, että elämäni ainoat haasteet olivat töissä, eikä sielläkään ollut riittävän haastavaa, jotta olisin voinut täyttää päivät ja yöni työasioilla ja tuntea siten elämäni merkitykselliseksi. Kaipasin haasteita myös henkilökohtaiseen elämääni. Ihmisen on aktiivisesti hakeuduttava uusiin haasteisiin kehittyäkseen ihmisenä. Vastoinkäymisistä oppii kaikista eniten. Olen kiitollinen, että pääsimme mukaan ikimuistoiseen reissuun haastamaan itsemme ja parisuhteemme.

Sovimme Sammyn kanssa, että pidämme tahoillamme hauskaa, eikä jäädä porukan seinäruusuiksi. Oma tavoitteeni oli todistaa itselleni, etten enää vahingossa kännissä pane ketään, sekä näyttää poikaystävälleni, että olen oppinut käyttäytymään ja hän voi luottaa minuun. Toivoin myös että reissu ravistelisi Sammyä ja hän kasvaisi ihmisenä, sillä olin kyllästynyt olemaan parisuhteemme ainoa aikuinen.

Olen oppinut, etten elämässä enää kadu mitään, mitä olen tehnyt. Kadun vain sitä mitä olen jättänyt tekemättä. Epäonnistumiset ovat tehneet minusta sen ihmisen, joka olen tänään. Tämä seuramatka oli kuitenkin rankempi ja opettavaisempi kokemus kuin fuksisyksy tai yksikään teekkariwappu!

Kun jäsennän ajatuksiani päiväkirjaan, opin enemmän itsestäni ja kokemuksistani. Koettu reissu jätti paljon pohdittavaa ja hyvänä terapiana toimii tämä blogi. Saarelta sain mukaani enemmän kysymyksiä kuin vastauksia. Kirjoitin saarella päiväkirjaa, ja palaan tässä blogissa senhetkisiin tunnelmiin.

TIS Minna ja Sammy

2 vastausta artikkeliin “Ennemmin överit kuin vajarit”

  1. Sulla on kyllä mahtava taito heittäytyä! Aina ei voi olla itsestään ylpeä, eikä edes tarvitse. Ajatellaanpa asiaa näin: jos olisit mies, kukaan ei sua edes tuomitsisi.

    1. Kiitos kommentista! Tämä huomiohan kertoo siitä että emme vielä elä tasa-arvoisessa yhteiskunnassa. Minä keskityn suuriin kokonaisuuksiin tekemisissäni. Joskus saatan mokata, mutta rimanalituksia ei pidä jäädä märehtimään vain katsoa kokonaiskuvaa ja suunnata eteenpäin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.