Lomalla työ- ja parisuhteesta

Olen nyt analysoinut parisuhdettani kyllästymiseen asti. Parisuhde on vain yksi osa elämää ja yhtä tärkeä voi olla työsuhde tai suhde harrastukseen, lemmikkiin tai muihin läheisiin. Sain nauttia lomasta, sekä työ- että parisuhteestani! Ottamalla etäisyyttä näistä suhteista, näet ne uudessa valossa ja voit tarjota kumppanille tai työnantajallesi loman jälkeen jotain vielä parempaa. Etäisyys tekee hyvää, sillä sen avulla näet suhteen plussat ja miinukset uusin silmin ja saat siihen uusia voimavaroja. Älä anna kumppanin tai pomon päättää mitä haluat elämältäsi, vaan kehitä identiteettiäsi myös itsenäisesti. Voit olla kokonainen yksin.

Yksi kumppani ei voi koskaan täyttää kaikkia puolisolleni asettamia kriteerejä. Joku voisi sanoa, että olen hankala ja vaativa. Mielestäni olen monipuolinen. Tarvitsen monta suhdetta, jotta voin näyttää itsestäni eri puolen töissä, eri puolen kotona ja eri puolen ystävieni kanssa. Erilaiset ystävät ovat suurin rikkaus elämässäni. Kun saan viettää aikaa työnarkkareiden ja parisuhderiippuvaisten ihmisten kanssa, kaikilta voin oppia jotain ja minulla on ystävä kenen puoleen kääntyä erilaisissa ongelmissa. En tietenkään arvosta riippuvuutta, mutta jokaisessa meissä on jotain vikaa – tai ominaisuuksia, riippuen näkökulmasta.

Temppareissa mietin, pitäisikö laittaa vaihtoon työ- vai parisuhde. Olin niin kyllästynyt tylsään ja helppoon elämääni, että kaipasin uusia haasteita. Jos Sammy ei olisi lähtenyt töihin ulkomaille ja työpaikallani ei olisi tapahtunut radikaaleja muutoksia, olisin varmasti luopunut kummastakin suhteesta. Molemmissa suhteissa on paljon samaa, sillä saat molemmista suhteista yhtä paljon kuin olet valmis niihin panostamaan. Eli, pitäisikö sittenkin katsoa peiliin? Vasta sitten jos suhteessa ei arvosteta sinun panostustasi, kannattaa etsiä uusi työ tai kumppani.

Jos suhteita pitää kuitenkin analysoida jatkuvasti, ovatko ne oikeita minulle ja kohtaako suhteissa omat intohimoni kumppanin tai maailman tarpeet? Joku huomautti minulle, että pidän Sammyä itsestäänselvyytenä. Minun mielestä, kun suhde on itsestäänselvyys, se on silloin omien arvojen mukainen, koska sitä ei tarvitse kyseenalaistaa. Ja se on pelkästään hyvä asia. Arvot kuitenkin muuttuvat elämän polun varrella, ja mutkissa tarkastelu tulee kyseeseen.

Minulle elämäni suola on hankkiutua uusiin ongelmiin ja niistä ulos. Nyt olen käynyt parisuhteen pohjalla niin seuraavaksi pitää keksiä uusia haasteita. Käännän katseeni elämän muihin osa-alueisiin. Seuraavaksi voisinkin riskeerata talouteni ja hakea jännitystä rahoitusmarkkinoilta. Arvopaperimarkkinoilla ja deittimarkkinoilla pätee osittain samat lait, jännitys ja ennustamattomuus. Lähdin Twitteriin seuraamaan markkinoita ja suunnittelemaan rahasto- ja osakesalkkuuni uusia sijoituksia nimimerkillä @di_mintsu.

Lomalla parisuhteesta opin, että minäkin olen riippuvainen – ihastuksen tunteeseen. Siksi haikailen aina jotain uutta elämääni. Nyt nautinnollista uutuudenviehätystä tarjoaa Twitter. Enää ei tarvitse kotona väitellä siitä miten päin veitset asetellaan kuivauskaappiin, vaan voin säästää taistelutahtoni vaikkapa lihaverosta twiittailuun. Sitoutumisesta ja naimisiinmenosta haaveilen vasta sitten kun se tuo esim. veroetuja (jos vaikka tuloveroprosenttini laskettaisiin avioliittomme keskiansiosta).

Kosmos Festival

Rakkaus on elämässä tärkeää. Niin tärkeää, että älä riskeeraa onnellisuuttasi yhden kortin varaan, vaan muista että hajauttaminen kannattaa aina!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.